Barnas Kvadratur

P1110490

Visste du at barna på Waisenhuset, barnehjemmet som lå i Kongens gate, fikk servert øl til frokost hver dag? Eller at en del av pengene Ole Høiland stjal fra Norges bank nyttåshelgen 1835 aldri har blitt funnet?

Byantikvaren har produsert et eget vandrekart for barn, med tilhørende lærerveiledning. Kartet har to ulike ruter, en for 1700-tallsbyen og en for 1800-tallsbyen, som begge gir innblikk i hvordan det var å leve og bo i det gamle Christiania og tar for seg viktige bygninger og hendelser. Lærerveiledning er laget særlig med tanke på 5-8.klasse og er koblet mot læreplanen i ulike fag. Den inneholder utdyping av det historiske stoffet, samt bilder og oppgaver. Selv om lærerveiledningen er laget med tanke på bruk i skolen, passer den like godt for alle andre som bare har lyst til å lære mer og ta en hyggelig vandring i Kvadraturen.

Vandrekartet kan lastes ned her
Lærerveiledningen kan lastes ned her

Barnas Kvadratur ble høytidelig lansert av byråd for byutvikling Bård Folke Fredriksen 12.juni. Etterpå ble 5.klasse ved Bjørnemyr skole på Nesodden de første til å teste vandringsrutene. Byantikvarens medarbeidere som har jobbet med prosjektet fikk fortalt historier om både Christiania torg, Kontraskjæret, Waisenhuset og Norges bank. Kanskje var de arkeologiske funnene som Byantikvaren har gjort i Kvadraturen dagens høydepunkt?

Her kommer flere bilder fra lanseringen:

Berit Johanne

Byutviklingssektoren på vei til jobb

P1110496
P1110916