Godbit-fredag: Rosenhof skole

Rosenhof

Et flott flyfoto fra Rosenhof skole passer på en solskinnsdag i april. Rosenhof skole i Dynekilsgata 10 ble tegnet av arkitekt Balthazar Lange og ble 1914-17. De første årene ble den også brukt som husvilleherberge. Rosenhof ble nedlagt som folkeskole 1966, men var realskole fra 1964, deretter ungdomsskole 1968-1985. Nå er det opplæring for fremmedspråklige i den gamle skolebygningen.
 
Bildet er tatt i 1951, et drøyt tiår før Widerøe’s flyfoto fra området og nettopp derfor er det interessant. Her kommer vi tettere på skolebygningen, vi ser den fine idrettsplassen, men ikke minst: Trondheimsveien er ikke opparbeidet ennå. Vi ser en del eldre brakker/bebyggelse nord for skolen, der veien går i dag.
 
Fotografiet er datert 21/6, og det er nok av liv i skolegården. Siste skoledag? I Byleksikonet kan man lese at Rosenhof skoles pikekor som ble stiftet i 1954, fremdeles er aktivt – i dag som Rosenhofkoret. Noen som har gått på Rosenhof skole?