Korsmo-utsmykning gjenfunnet

Bygdøy Alle 7 montage

Arne Korsmo var en av funksjonalismens største arkitekter i Norge. Sammen med Sverre Aasland sto de han for ombyggingen av 1. etasje i Bygdøy Allé 7 fra boligformål til forretning. Gården ble oppført som ren boliggård i 1891 etter tegninger av en av det sene 1800-tallets fremste murgårdsarkitekter, arkitekt Bernhard Steckmest. Han tegnet hele kvartalet. Korsmo og Aasland fikk oppdraget å transformere første etasje også i Bygdøy Allé 3-5 og bygningsrådet stilte som vilkår for godkjenningen at de to fasadene skulle være tilpasset hverandre. Korsmo var særlig ansvarlig for interiørutsmykningen og hver av de fire forretningene i nr 7 hadde et eget, fargesterkt uttrykk. Disse «dagliglivets utsmykninger» var sårbare for eiernes skiftende behov og derfor er så mange av dem i dag forsvunnet. Utsmykningen i nr 7 trodde man var borte og det er derfor veldig morsomt at de nå er avdekket og skal få komme til heder og verdighet igjen.  Byantikvaren gleder seg til tilbakeføringsprosessen sammen med positive eiere.

Korsmofunn Aftenposten 15.8.2018