Den amerikanske ambassaden fredet i dag

AA77F5BA-1C82-4336-9048-C0533B83945C.png

Flott fredningsmarkering av Den (tidligere) amerikanske ambassaden i Oslo fra 1959, tegnet av den finsk-amerikanske arkitekten Eero Saariinen. Dette er et høydepunkt i norsk arkitekturhistorie og en bygning av internasjonal klasse. Vi gleder oss til at ny eier tar anlegget i bruk. Takk til Riksantikvaren, eieren og alle gode hjelpere for et hyggelig arrangement! Byantikvaren, som har ført hele saken frem til Riksantikvarens fredningsvedtak, gleder seg over at fredningen er vel i havn! 😊💐🇳🇴 Og så fikk vi komme opp på taket til slutt!

Ros til Byantikvarens medarbeidere for godt arbeid!

Riksantikvarens pressemelding kan du lese her:

RA pressemelding fredning av Den amerikanske ambassaden

Vil du lese mer om det fantastiske bygget anbefaler vi Byantikvarens fredningsvedlegg med mye morsomt stoff:

Den amerikanske ambassaden fredningsvedlegg