Byantikvaren kritisk til det nye Regjeringskvartalet

WvuxJ5ZE7xwOpaLp2otLsAFUdEGtgvLNUAlPC5RLwU0Q

I går ble vinnerforslaget i konkurransen om utforming av nytt regjeringskvartal lagt fram. Vinneren ble Team Urbis, som over sees perspektiv fra Youngstorget, med Møllergata 19 i front.

Byantikvar Janne Wilberg uttalte seg til flere medier om forslaget, og gjorde rede for det som hele tiden har vært vårt syn på planene for et nytt Regjeringskvartal. Janne sa bl.a. til TV2:

– Her putter man altfor mange kontorplasser inn på en for liten tomt. Og i tillegg river man viktige kulturminner.

Og videre: – Jeg oppfatter det som arrogant fordi man har vært lite opptatt av kommunens behov og byens behov, og heller ikke lyttet til fagfolkenes sterke anbefalinger om at det var mer å ta vare på enn det som skjer i dette prosjektet, sier hun.

Hele saken, med video, kan du lese her. 

Også Dagbladet, Aftenposten og NRK intervjuet Janne i saken, hun var på radiolunsj i P2 og på Østlandssendingen. Klikk på lenkene for å komme til sakene.

Til Dagbladet uttalte Janne følgende:

– Et bygg som blir fire etasjer høyere er overdimensjonert. Høyblokka ville vært fredet hadde det ikke vært for 22. juli. Nå blir det en usjarmerende forlengelse av det det var før. Man tar ikke hensyn til Høyblokkas integritet. Fire etasjer høyere er faktisk ganske mye. Det er ikke Obos-etasjer det er snakk om.

Og videre: – Det ligger an til å bli en trøstesløs betongørken. Regjeringskvartalet blir liggende som en barriere i bybildet.

Stortinget skal nå behandle byggestart og kostnadsramme i 2019, og byggearbeidet skal etter planen skal begynne i 2020.