Myntgata 2 – Arvesølvet overtatt av Oslo kommune i dag

IMG_2642Forsvarsbyggs Haakon Øberg har nettopp overrakt nøkkelen til byrådsleder Raymond Johansen og byråd for byutvikling Hanna Marcussen. Foto: Byantikvaren

En del av arvesølvet forblir i offentlig eie! Et strategisk viktig tomtekjøp for Oslo kommune som i dag overtok nøkkelen til Myntgata 2. Dette er en del av Akershus festning der store deler av bygningsmassen er fredet. Når eiendommen nå er gått ut av statlig eie og over til kommunen er samtidig den antikvariske forvaltningen overført fra Riksantikvaren til Byantikvaren. Vi gleder oss til en spennende utvikling av et enestående anlegg😊

Hør byantikvar Janne Wilberg om det gamle stall- og skoleanlegget i dagens morgensending i NRK Østlandssendingen her:

Myntgata 2 i Østlandssendingen 1.8.2017