Hurra for 17.mai!

032uK2eR2zPq OM Vilhelm Hafner

032uK2kt7Wyt OM 1905

Hurra for nært forestående 17.mai! Disse flotte bildene fra 17.mai-feiringen i 1905 viser et folkehav på Karl Johan. Bildet til høyre er tatt før Grand Hotell ble bygget i sin nåværende form. På bildet til venstre ser vi Karl Johans gate 27 midt i bildet, som nå er revet. I Tostrupgården til høyre, en av våre første moderne forretningsgårder med reisverk av stålbjelker, sitter folk tett i tett i 2.etasje. Er det vinduer der eller en åpen balkong? Det er vanskelig å se, men antagelig er det vindusglass, da dette var et forretningslokale der Warmuths musikkhandel holdt til. De hadde hele 2.etasje til disposisjon. I Rosenkrantzgate 9B lå Kristiania Mineralvandsfabrik og antagelig er det deres pipe vi ser. Vi ønsker alle en flott 17.mai! (Foto: Oslo Museum)