Oldtidsonsdag: Oppdag Groruddalen

Hestejordene-ved-Linnerud-leir.jpg

Oldtidsonsdag: Bypåske? Dra på oppdagelsestur til spennende Groruddalen!

Groruddalen er en mangfoldig og sammensatt bydel, med en rik historie som gjenspeiler seg i de mange kulturminnene i området. I det digitale kulturminneatlaset: Oppdag Groruddalen – en kulturhistorisk guide:www.oppdaggroruddalen.no, – kan du lese om dalens historie og finne gamle kart og bilder fra over 500 steder, objekter og enkeltbygninger i Groruddalen.

Hva med å besøke gravrøysene på Røverkollen og nyte utsikten over byen eller dra på oppdagelsesferd lang Oldtidsveien som har vært i bruk i over 1000 år, – eller kanskje ta turen til Tangerud, til det best bevarte gårdsanlegget fra Oslos forhistorie? I kulturminneatlaset kan du lese mer om disse stedene, og få mange andre gode tips til steder du kan besøke i påsken.

Kulturminneatlaset er utarbeidet av Byantikvaren i samarbeid med Oslo Byarkiv, Plan- og bygningsetaten, Oslo Museum, Groruddalssatsningen og Groruddalens historielag.