Detaljer fra byen: Anton Schjøths gate 11

P1140389

Har du ikke vandret i Anton Schjøths gate, har du noen godbiter tilgode. Her ligger perlene på rekke og rad; jugend, nybarokk, ny-louis seize og funkis, og med det flotte parkdraget på Idioten like bak. Anton Schjøht (1807-72) var departementsmann og redaktør av Christiania Intelligenssedler. Sammen med banksjef F. H. Frølich tok han initiativ til bygging av Frølichbyen – små, halvannenetasjes bolighus av soltørket leire. De var tenkt som arbeiderboliger, men prosjektet ble dyrere enn planlagt og kun funksjonærer fikk råd til å flytte inn. Det er allikevel ikke enn rett at Anton Schjøth fikk sin gate i umiddelbar nærhet. Nummer 11 er oppført i 1913, ark. Søren Wiese Opsahl. Som de andre gårdene i gaten har den særdeles godt bevarte fasader. Her ser vi inngangsdøren i ny louis-seize. Også forhager og trappeanlegg er tatt vare på i den rolige, lille gatestumpen, der de fleste av husene står på Byantikvarens Gule liste.