Detaljer fra byen: Norlis ugle, Universitetsgata 18

P1060540

Detaljer fra byen: Norlis ugle, Universitetsgata 18. Utenfor Norlis antikvariat, litt oppe på veggen, finner vi uglen som hviler på de oppslåtte boksidene. Hvis man ser nøye etter, skjønner man snart at uglen er en av byens mange fine, gamle lykter- en gang har øynene, boken og blekkhuset lyst. Det gjør de dessverre ikke lenger, men kanskje blir uglemor en gang tilbakeført til fordums prakt. Vi vet dessverre ikke hvem som har utført det fine arbeidet, men den lesende, og skrivende, uglen er et godt eksempel på eldre tiders butikkskilting og utsmykning. Vi gjør det på en annen måte i dag. Olaf Norlis bokhandel har holdt til litt lenger ned i Universitetsgata, i nr.22-24 siden 1890, og er en av byens eldste og mest tradisjonsrike forretninger. Husker dere uglene på bæreposene?