Kjenn din by: Propaganda, diktatur og undertrykkelse


OB.F19149c-900x370-Stortingsbygningen-fotograf-ukjent

I morgen blir det byvandring i samarbeid med Oslo Museum. Møt opp kl.18.00 på Løvebakken utenfor Stortinget.

Tema: En vandring i 2. verdenskrigs Oslo, som avsluttes med fredningsmarkering for Filmteateret/Deutsches Theater ved byantikvar Janne Wilberg. Hvis været blir for dårlig trekker vi inn i teateret tidligere.

Krigen i Norge var også en propagandakrig.Vi gjør en tidsreise tilbake til Oslo under 2. verdenskrig, en tid med diktatur og undertrykkelse der okkupasjonsmakten forsøkte å vinne «sjelene» gjennom omfattende propagandatiltak.Her får du vite mer om det tyske nærværet i sentrum og hvem som holdt til hvor, bl.a. i Stortingsbygningen, Universitetsbygningene, på Slottet, Victoria Terrasse og Hotel Continental. Vi avslutter vandringen i Stortingsgaten 16 med omvisning i nåværende Christiania teater/Filmteateret. Bygget har huset en variert virksomhet siden starten, men ble ombygget til tysk propagandateater av rikskommisær Josef Terboven. Her inviteres alle til å delta ved markering av fredningen av Christiania teater som finner sted den dagen. Her markeres ikke bare teatersalens betydning som storstue for tyskerne, men en lang og spennende opera-, teater og filmhistorie gjennom nesten hundre år.