Byantikvaren ønsker god sommer!

image

Byantikvaren tar sommerferie med et historisk  bademinne fra Bygdøy!
Bygdø Søbad ble anlagt på 1880-tallet og utvidet med eget damebad rundt 1884. Badet var en del av Bygdøy Kongsgård og inngikk i folkeparken som var anlagt med severdigheter og publikumstilbud fra 1837 og fremover. Hit kom man med dampbåt fra Piperviken eller robåt. og her kunne man bade, vandre i det grønne, nyte livet på restaurant og oppleve musikk og underholdning fra en egen friluftsscene. Storhetstiden var rundt 1900, med en kort renessanse som ungdomssted i rockens barndom på 1950-tallet. Bygningene ble revet rundt 1960 og området lagt ut til friareal.

Her sees A.B. Wilses foto av Damebadet fra 1920. Legg merke til stupetårnet! Bildet eies av Oslo Museum og tilhører den Byhistoriske samlingen.